حجم اطلاعات تولید شده به واسطه فناوریهای نوظهور روز به روز در حال افزایش است. به همین دلیل امروز قصد داریم که اندکی به اینترنت اشیا (IOT) و آینده داده محوری که با خود به همراه میآورد، بپردازیم. این مقاله که به بررسی حجم دادههای تولید شده با رشد و فراگیری اینترنت اشیا میپردازد، توسط تیم تولید محتوای مجله اینترنتی ماهان سرور ارائه دهنده خدمات هاست و دامنه ، سرور مجازی و سرور اختصاصی تهیه شده است. همچنان همراه ما باشید.
ما به منظور پیش بردن کارها و تجارت خود و ارتباط بهتر و آسانتر با خانواده و دوستانمان از فناوریهای جدید استفاده میکنیم، و در این میان فناوریهایی مانند محاسبات ابری و اینترنت اشیا به آرامی و بی سر و صدا زندگی ما را دستخوش تغییر میکنند. سوال اصلی این است که اگر طبق این روند آینده ما یک آینده داده محور است، این دادهها دقیقا در کجا و به چه شکل نگهداری میشوند؟ اشتهای شگفت آور ما برای استفاده و همزمان تولید دادهها چه معنی برای مراکز داده جهان دارد؟
انباشت، ذخیره سازی، انتقال و فروش داده های مختلف، به خودی خود یک انقلاب صنعتی به حساب میآید. در اینجا نگاهی میاندازیم به برخی از مهمترین سوالات و پیامدهایی که تا کنون توسط این تحولات بوجود آمده است.
دادههای IOT چگونه ذخیره و پردازش میشوند؟
برخی از کارشناسان صنعت داده پیش بینی میکنند که در آینده نزدیک چیزی حدود ۹۲% فعالیتهای ما بر روی ابر (Cloud) ذخیره میشود. IOT یا همان اینترنت اشیا بر بستر محاسبات ابری قابلیتهای هوشمند را فراتر از تلفنهای همراه برده و آن را به هر وسیلهای گسترش میدهد. منظور ما از هر وسیلهای طیف وسیعی از اشیا را شامل میشود. از ساعت و ردیابهای تناسب اندام و یخچال و فریزر گرفته تا کفش و جوراب و وسایل دیگری که شاید شنیدن اینکه این وسیلهها هم به اینترنت متصل خواهند شد، شما را شگفت زده کند.
چه زیرساختی برای این حجم از اتصال اشیا به شبکه جهانی اینترنت و ارتباط آنها با یکدیگر و همچنین تولید مستمر داده پیش بینی شده است؟ امنیت این زیرساختها چگونه تامین خواهد شد؟ آیا ابرهای شخصی که برخی از شرکتها برای پیشگیری و مقابله با مشکلات بالقوه در این زمینه بوجود آوردهاند، آنها را از حملات احتمالی مصون نگه میدارد؟
تقریبا ۲۰ درصد سازمانهایی که هم اکنون از اینترنت اشیا استفاده میکنند، در بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ چندین بار حملات گوناگونی را تجربه کردهاند. به همین دلیل در سال ۲۰۱۸ مبلغ ۱٫۵ میلیارد دلار برای حفظ امنیت دادهها صرف خواهد شد. اما ایمن نگه داشتن اطلاعات تنها بخشی از معادله است. هم زمان با گسترش کاربردهای اینترنت اشیا، انتظار میرود که چالشهای ویژهای در رابطه با مدیریت دستگاههای متصل به اینترنت و تجزیه و تحلیل و پردازش داده هایی که تولید میکنند، پیش روی مدیران و متخصصان IT باشد. API ها و منابع دیگری که به طور خاص برای ارتباط با محصولات IOT طراحی شده اند، در حال حاضر تقاضای روزافزونی را تجربه میکنند.
با پیشرفت اینترنت اشیا چه مقدار داده تولید خواهیم کرد؟
بر اساس پیش بینی های سیسکو تا سال ۲۰۲۱ ، ۴٫۶ میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان، ۲۷٫۱ میلیارد دستگاه متصل به شبکه را در اختیار خواهند داشت. این تعداد دستگاه به تنهایی میتوانند جهت عملیاتهای روزانه خود مقدار زیادی اطلاعات را تولید کنند.
مورد دیگری که باید به آن توجه کرد، نوع دادهای است که تولید، مصرف و ذخیره میشود. تا سال ۲۰۲۱ محتوای ویدیویی ۸۲ درصد از ترافیک اینترنت را در اختیار خود میگیرد. از آنجایی که دستگاههای شخصی ما نمیتوانند همیشه به فضای ذخیره سازی خود متکی باشند، در نتیجه باید اکثر این دادهها و اطلاعات در ابر (Cloud) ذخیره شوند. در نظر داشته باشید که ارائه دهندگان سرویسهای ابری مانند Dropbox , Amazon , IBM , Oracle , Google , Apple در همین چند سال گذشته بیش از یک اگزابایت (هر اگزابایت اندکی بیشتر از یک میلیارد گیگابایت است) از اطلاعات ما را جمع آوری کردهاند.
چرا اینترنت اشیا تا این حد مهم است؟
طبق بررسیهایی که تا کنون صورت گرفته است و تجارب بدست آمده، رسیدن به حداکثر کارایی و کسب بالاترین سود در برخی از صنایع مهم مانند بیمه و مراقبتهای بهداشتی و … به لطف IOT بدست آمدهاند و این روند همچنان نیز ادامه دارد. اینترنت اشیا بازار رو به رشدی دارد و برای اندازه گیری بهتر پتانسیلها و دستاوردهای این بازار، هر صنعتی را به صورت جداگانه در نظر گرفتهاند. به عنوان نمونه انتظار میرود که فناوریهای مرتبط با خانه هوشمند تا سال ۲۰۲۰ به یک صنعت ۴۹۰ میلیارد دلاری تبدیل شود.
پیش بینیهایی که درباره دادهها در عصر IOT میشود؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، تنها در همین چند سال اخیر بیش از یک اگزابایت داده ذخیره شده است. بر اساس تخمینهای صورت گرفته، کاربران اینترنت در هر روز ۲٫۵ تریلیون بایت داده را تولید میکنند. به طور میانگین در هر دقیقه سرویس اشتراک ویدیو YouTube 4.1 میلیون ویدیو را به نمایش میگذارد و گوگل ۳٫۶ میلیون جستجو انجام میدهد. پیش بینی میشود که مردم جهان تا سال ۲۰۲۵ در هرسال ۱۶۳ زتابایت داده تولید خواهند کرد. (هر زتابایت معادل ۱۰۲۴ اگزابایت است). البته با وجود اینکه دادههایی که تولید میکنیم روز به روز افزایش پیدا میکنند، اما از سوی دیگر نیاز ما به دستگاههای ذخیره سازی شخصی مثل هارد دیسکها کاهش پیدا میکند.
ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید. برای خرید هاست دانلود و هاست پربازدید میتوانید از وب سایت ماهان سرور دیدن کنید. کارشناسان ما به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات و پاسخگویی به شما عزیزان هستند.