معرفی دوره
در دوره آموزش گوگل سرچ کنسولآکادمی ماهان سروربه صورت کامل تمام ویژگیهای Google Search Console را بررسی خواهیم کرد. گروه تولید محتوایمجله اینترنتی ماهان سروروآکادمی ماهان سرورتمام تلاش خود را کردهاند تا محتوای این مجموعه آموزشی به گونهای باشد که کاربران تازه کار و ناآشنا با ابزارهای سئو، تبدیل به کاربران حرفهای این ابزار مهم شوند.
گوگل سرچ کنسول در واقع همان ابزار گوگل وبمستر است که چند سالی است نام آن تغییر کرده و در حال حاضر نیز، شرکت گوگل رابط کاربری جدیدی برای آن درست کرده، که مبنای این آموزشها نیز رابط کاربری جدید گوگل سرچ کنسول است.
در تمامی این دوره با مثالها، نکتهها، پرسش و پاسخ و تمرینهای مختلف، کاربردیترین مطالب را به شما آموزش خواهیم داد.
تاریخ شروع دوره: ۹۷/۱۱/۲۰
تاریخ آخرین بروز رسانی: ۹۷/۱۱/۲۳
نمای کلی گوگل سرچ کنسول جدید
در این آموزش در ابتدا فرض را بر این میگیریم که شما وب سایت خود را به گوگل سرچ کنسول معرفی کردهاید و حالا میخواهید که با بخشهای گوناگون نسخه جدید آن کار کنید. وقتی که لاگین کنید تصویری مانند تصویر زیر را میبینید. این تصویر یک نمای کلی از وضعیت وب سایت شما را نمایش میدهد.
توضیحات تصویر بالا
- با کلیک روی این گزینه صفحه راهنمای گوگل سرچ کنسول جدید باز می شود.
- همانگونه که در سمت چپ تصویر مشاهده میکنید، گزینههایی مانند Performance و Coverage که در وسط صفحه هستند، در ستون سمت چپ نیز قرار گرفتهاند. (ما هم اکنون در صفحه Overview هستیم.)
- در گوشه کادر گزینههای Performance و Coverage و Enhancements عبارت OPEN REPORT را میبینید. با کلیک بر روی آن وارد صفحه بخش مربوطه می شوید. کار با این بخش ها به مرور به شما آموزش داده خواهد شد.
نمای کلی Performance در گوگل سرچ کنسول جدید
همانگونه که در تصویر زیر میبینید، بخش Performance در گوگل سرچ کنسول از ۳ قسمت تشکیل شده است. بخش اول فیلترها هستند. این فیلترها تعیین میکنند که شما در بخش دوم این صفحه چه چیزی را مشاهده کنید. مثلا در تصویر زیر فیلتر Date روی Last 3 Months تنظیم شده است. شما میتوانید این فیلتر را روی Last 7 Days تنظیم کنید و آمارهای مربوطه هفت روز گذشته را در بخش دوم همین صفحه ببینید.
انتخابهایی که در قسمت شماره ۱ (فیلترها) میکنید، بر آن چیزی که در قسمت شماره ۲ مشاهده میکنید، تاثیر میگذارد، و گزینههایی را که در قسمت ۲ فعال میکنید بر نمایش دادهها در قسمت شماره ۳ در تصویر بالا تاثیر میگذارد.
در درسهای ۲ و ۳ و ۴، به صورت کامل به امکانات این ۳ قسمت خواهیم پرداخت.
نمای کلی Coverage و Enhancement
این دو بخش نیز از بخشهای مهم Google Search Console هستند که هر کدام شامل ۳ قسمت به هم مرتبط میباشند. در این دو بخش نیز میتوانید گزارشهایی را درباره وضعیت وب سایت خود مطالعه کنید. در درس ۵ و ۶ به معرفی امکانات بخش Coverage و در درس ۷ به معرفی گزینههای Enhancements میپردازیم.
فیلترهای Performance
در این درس به بررسی فیلترهای مختلف بخش Performance در گوگل سرچ کنسول میپردازیم. به صورت پیش فرض فیلترهای Date و Search Type فعال هستند که تنها میشود آنها را ویرایش کرد، و امکان حذف آنها از قسمت فیلترها نیست. با کلیک روی گزینه NEW میتوان فیلترهای جدیدی تعریف را تعریف کرد. همانگونه که در شکل زیر مشاهده می کنید، دیگر فیلترهای بخش Performance عبارتند از:
- Query
- Page
- Country
- Device
- Search Appearance
به عنوان مثال با انتخاب گزینه Device، میتوانیم آمارهای مربوط به بازدید از طریق موبایل، دسکتاپ و تبلت را در جدول آماری پائین فیلترها مشاهده کنیم. در اینجا از بین Device های مختلف، Mobile را انتخاب میکنیم.
در نتیجه در جدول پائین فیلترهای Performance، آمارها به شکل زیر در میآیند. با توجه به اینکه در این جدول فقط Total Impressions و Total Clicks فعال هستند، نمودارهای مربوط به این دو مورد نمایش داده میشود.
از طرفی همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، با حرکت نشانگر موس بر روی بخشهای مختلف این نمودار، میتوان آمارها را به صورت تفکیک شده در تاریخهای مختلف مشاهده و مطالعه کنید. مثلا در تصویر بالا آمارهای یک روز خاص را مطابق فیلترهای تعیین شده مشاهده میکنید.
گزینههای مختلف نمودار مانند Total Clicks و Total Impressions در درس سوم به صورت کامل بررسی خواهند شد.
علاوه بر تعیین یک فیلتر خاص، میتوان دو فیلتر مختلف را با یکدیگر مقایسه کرد. به عنوان مثال و همانگونه که در شکل زیر میبینید، میتوان آمارهای مختلف مرتبط به Mobile و Desktop را به صورت مقایسهای مشاهده کرد.
با توجه با اینکه حالت Compare را برای فیلتر Device انتخاب کردهایم و در آن به مقایسه آمارهای مربوط به Mobile و Desktop پرداخته ایم، نمودار آماری ما به شکل زیر در میآید:
در این قسمت، باز هم با حرکت نشانگر موس روی نمودارها، میتوان آمارهای مربوط به یک روز مشخص را به صورت مقایسه ای مشاهده کرد.